Hvordan "pacer" du din workout.?

Har ud ofte svært ved at gennemskue dagens workout og ligge en passende plan for hvilket tempo du skal starte ud med, så skaber det højeste sandsyligt et af følgende scenarier.

1. Du starter alt for hurtigt og er helt smadret efter det første minut.

2. Du forbliver sikkert i din comfort zone uden at presse dig selv til at få resultater af træningen.

Så hvordan finder vi så "sweetspottet" mellem at ligge alt for hårdt ud og bare blive i din comfort zone?

Vi øver os. At "pace" en workout er en skill, der skal trænes ligesom alt andet. Ligesom alle andre skills, så bliver du bedre til dem når du gør en indsats for at blive bedre.

Hvordan øver vi at "Pace".?

Vi starter med at lave en plan

Tag et kig på tavlen og beslut, hvordan du vil gribe træningen an. Hvis workouten inkluderer et højt antal reps, skal du bestemme, hvordan du deler dem op i mindre sæt. Hvis du ved, at du bliver nødt til at have korte pauser indlagt, så planlæg, hvor lange disse hvilepauser skal være. Hvis træningen varer 20 minutter ksal du prøve at finde et passende tempo, som du vil kunne holde i 20min. Måske er de første 10-12 minutter i et tempo som er langsommere end du har lyst til, for at give plads til en slutspurt til sidst.

Hvis du ikke aner, hvordan du laver en strategi, eller om det, du planlægger, vil fungere, er det også okay! Husk at "pacing" kræver øvelse. Men ved at lave en strategi, vil du begynde at få noget erfaring med, hvordan din krop reagerer på det, du planlægger.

Eksperimenter med din intensitet

Efterhånden som du finder ud af, hvordan du skal sætte tempoet i din træning, vil du sandsynligvis have et par forsøg som kikser.

For at opnå en bedre forståelse for din krops kapacitet og hvad du kan holde til, så kræver det at du har lysten og modet til at presse dig selv mere end du tidligere har gjort.

På den måde danner der sig et mere tydeligt billede at hvornår du skal presse på og hvornår du skal holde lidt igen.

Vurder dig selv

Det skader aldrig at lave en lille vurdering efter din træning.

Kørte du for hårdt på og måtte betale prisen.?

Havde du masser af overskud efterfølgende og burde have kørt hårdere på.?

Måske skal du sigte efter mindre sæt af reps, lidt længere pauser eller et lavere intensitetsniveau. Hvis du afslutter en træning og føler, at du havde perfekt tempo, så tænk på, hvad du kan justere næste gang.

Pacing er et bevægeligt mål. Det skal justeres løbende. Hvis du gør det, hjælper det dig med at undgå at ramme et plateau, og du er mere tilbøjelig til at blive ved med at se fremskridt mod dine mål.

Forrige
Forrige

Kulhydrater er din VEN 🤝

Næste
Næste

Hvorfor er CrossFit mere end bare træning?