Vægtstænger vandt over fodboldstøvlerne

For 12-årige Jakob Vandborg er CrossFit blevet et alternativ til fodboldtræningen. Han drømmer nu om at blive professionel crossfitter, når han bliver ældre

43cadd87384ee568d864f4708ce9e1d420bbd149
Af Trine Dam

På børneholdet, til Familie Fight Gone Bad og til diverse konkurrencer rundt omkring i landet er 12-årige Jakob Vandborg blevet en stort set fast gæst.

Han begyndte til CrossFit i foråret 2015 uden at kende ret meget til sporten på forhånd. Og selvom dét medførte en del udfordringer i starten, blev han hurtigt bidt af det.

– Jeg vidste ikke rigtig, hvad det gik ud på, men jeg synes, det lød spændende – især det med, at man blev stærkere. Første gang gik det heller ikke godt, men jeg syntes, det var helt vildt sjovt, og så var det lidt lige meget, at jeg ikke var så god til det, husker Jakob.

Han har i mange år gået til både fodbold og gymnastik. Da udendørssæsonen i fodbold skulle i gang i år, valgte han dog at lægge fodboldstøvlerne på hylden.

– Jeg vil hellere gå til CrossFit! Det er sjovere, man giver sig meget mere, og man har et bedre sammehold. Til fodbold var der nogle gange nogle, der blev sure på hinanden. Det er der aldrig til CrossFit, fortæller Jakob.

I dag træner han således fire gange om ugen og kan ifølge eget udsagn blive helt irriteret, hvis han ikke kan komme afsted.

– Det er meget sjovere end at ligge derhjemme og se fjernsyn, fastslår Jakob, der især godt kan lide den varierende træning. På børneholdet gælder nemlig samme principper som på et almindeligt WOD-hold, og workouten er derfor aldrig den samme.

– På den måde bliver man bedre til det hele i stedet for kun at blive god til én ting, og man bliver altid udfordret. Jeg kan mærke, at jeg bliver bedre og kan løfte noget tungere – det er fedt! fortæller Jakob.

Foruden den almindelige træning i boxen var han også med, da CrossFit Hobro løb til Fyrkatløbet og Stafet for Livet. Derudover har han også stiftet bekendtskab med CrossFit som konkurrencesport og deltog blandt andet i CrossFit by the Mill’s “Cool Kids Competition” i marts, hvor han heller ikke var bange for at tage en udfordring op.

– Jeg ville gerne opleve, hvordan det er at være til en konkurrence, og hvordan det var at blive udfordret på den måde. Det var rigtig fedt, og der var en rigtig god opbakning til os alle sammen – folk kom og heppede, og det gav en rigtig god energi, siger Jakob og understreger, at konkurrencen i Aalborg bestemt ikke bliver hans sidste.

– Jeg vil gerne til endnu flere konkurrencer og opleve den opbakning igen. Og så er min helt store drøm at blive professionel crossfitter og komme med til de største konkurrencer. Jeg synes, det kunne være vildt fedt at leve af noget, man synes, er sjovt, siger Jakob.

8bb0d3d642ee9bec7367447b6b2a1b67562590c9